VARNING FÖR TEXT, bilder kommer

Nu var det länge sen igen.
Vi är i fucking Colombia, älskar detta ställe såå mycket!!
Igår fyllde carro. Så vi lyxade till det med frisörbesök och nagelfix sedan ett CF -pass på kvällen. Återigen har vi haft sån tur att hitta en Box typ 100 meter
från hostlet, stört!
Efter passet åt vi på en "rullande resturang" alltså en liten mini buss som åkte runt i Colombia och gjorde mat. Utanför bussen fanns det små bord och i taket hängde det fina ljusslingor. Supermys!!
Av mig fick hon ett jättefint halsband och en solfilt!

Idag var vi iväg på Pablo Escbobar tour. Vi var alltså till hans sommarhus. Fick se hans kokain gömmor, hans sönder bombade hus, konturer där det setat guld som utsmyckning på väggarna, gästhus ( som inte var så farligt förstört), stall, tennisbana(inte för att han spelade but still), han hade rivit ett berg på gården för att göra en fotbollsplan,han hade en egen "landningsbana" på den konstgjorda sjön utanför huset.
Vi såg hans limmo. Åt i hans hus m.m.

Kan dra lite kort om vad vi lärt oss om honom idag:
Hans mamma jobbade som lärare och pappan på en farm.
I tidigt ålder började han sälja knark på gatan. Åkte dit 2 veckor för bilstöld vid 16årsålder, kom ut, Gick med i kartell, fick inte som han ville, dödade bossen, tog över kartellen, tjänade sjuka pengar, blev politiskt engagerad, byggde 300 hus till fattiga personer i medellin, ifrågasattes var pengarna kom ifrån, blev påkommen att han var knarklangare, åkte dit i endast 3 mån för att ha smugglat 40 kg kokain.
Kom ut, åkte in igen men denna gång mutade han med att sluta langa och rubbet om han fick bygga sitt eget fängelse och sitta där. Gick med på det.
Där hade han fester, prostitution, låg med yngre och betalade dem med fina saker, en sak han gav bort var en fin scooter/moped. Dem sa så ja. Efteråt skickade han sina män att sno tillbaka den och lovade sedan bort den till en annan ung tjej, och så gick det runt runt.Blev kvinnorna gravida under samlaget dödade han dem.(tydligen för att han ville respektera sin fru????) i sitt egna fängelse dödade han flertal människor. Skulle då få hamna på vanligt fängelse, men rymde. 
Hans familj bestod av en fru, en son och  en dotter. Sonen runt 40 om jag inte missminner och en dotter på 26. Alla tre lever nu i Argentina med skyddad indentitet. Huset vi besökte idag är uppkallat efter dottern, La Manuela.
Pablo langade weed, kokain & senare också heroin Sydamerika. Han hade kontakt med karteller över hela världen.Kina, Italien, Ryssland mm.
Enligt vänner och familj tog aldrig Pablo kokain men rökte ist weed varje dag, hela dagarna.
Blev skjuten 1993. Vissa påstår att någon sköt honom i benet, magen och slutligen huvudet. Men vänner och familj är säkra på att det dödande skottet,i huvudet. Avslossades av han själv. De hade många gånger ifrågasatt varför han jämt hade en pistol med sig
med endast en skott.men nu trodde dem sig veta svaret.

Pablo Escobar,sjuk människa.
MINST sagt.

Efter detta åkte vi till guatape, superfin färgglad liten stad, där finns en 300 meter hög privatägd sten som vi klättra upp för. 740 fucking steg, trodde jag skulle avlida. Men väl uppe var det sååå fin utsikt!

Ja det var vår dag det!!
Super grym!! lägger upp bilder i ett annat inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0